Yamaha Tenere 700

YAMAHA TÉNÉRÉ 700 WORLD RIDE

YAMAHA TÉNÉRÉ 700 WORLD RIDE

L’esperit de la Ténéré torna a materialitzar-se amb el prototip YAMAHA Ténéré 700 World Raid.

Yamaha segueix fidel al seu compromís amb els apassionats de l’aventura. La primera moto que va guanyar el Ral·li París-Dakar va ser la Yamaha XT500. És més, va anar el primer vehicle a proclamar-se triomfador d’aquesta dura prova. En els seus inicis, en el ral·li no es competia per categories separades de motos i cotxes, per la qual cosa la yamaha-tenere-700-3Yamaha era rival de gegants de la talla de Range Rover i Renault, a les màquines de la qual va aconseguir imposar-se de forma sorprenent. Darrere l’altre podi en el Dakar a l’any següent amb la XT500, cada vegada més fabricadores s’animaven a participar en el ral·li davant el potencial de la competició. La rivalitat anava en augment edició després d’edició i Yamaha es veia obligada a reinventar-se i llavors va aparèixer la XT 600 Ténéré. A partir de llavors, el nom Ténéré es convertia en sinònim d’aventura i Yamaha no cejó en la seva obstinació de crear màquines fetes per i per a l’esperit aventurer.Aquest capítol de la història de la Ténéré va començar a escriure’s al novembre de 2016, quan Yamaha va presentar la T7 Concept i l’espurna de la Ténéré va tornar a prendre’s. La idea era recordar al món que Yamaha va ser, és i serà un explorador nat, i d’altra banda deixar clara la intenció del fabricador de revolucionar de nou el segment aventura, amb un nou model destrossador i futurista. Un any més tard, en la fira EICMA es va presentar la sorprenent Ténéré 700 World Raid. Un prototip a partir del que es desenvoluparan les especificacions del model de producció.

El prototip YAMAHA Ténéré 700 World Raid és pura aventura, la màquina perfecta per sadollar les teves ànsies d’adrenalina i vertigen. La moto conserva la personalitat abrumadora de la T7 Concept, llaurada amb cada traçat del ral·li, i sorgeix després d’un procés de desenvolupament meticulós amb una fase de proves intensives dilatada durant tot un any. El xassís de la Ténéré 700 World Raid és lleuger i estilitzat, a diferència dels models de la competència. Aquest nou enfocament per a l’aventura li dota d’una gran versatilitat, de manera que yamaha-tenere-700-4la Ténéré 700 World Raid ofereix una conducció increïble tant en carretera com en terreny off road. El motor compacte bicilíndric de 689 cc aconsegueix un ampli rang de potència de tracció fàcil d’usar i és perfecte para tot el que pugui oferir-te la carretera o la muntanya. A tot això cal sumar el major espai que s’ha proveït per a l’equip de navegació, el conjunt de fars de 4 llums projectores i tocs repartits pel xassís inspirats en el ral·li Dakar. El resultat: una moto que suporta qualsevol condició i terreny per molt llarg o curt que sigui el trajecte.

 

 

Embarca’t en l’aventura del 2018 YAMAHA Ténéré 700 “World Raid”

L’esdeveniment Ténéré 700 “World Raid” és un esdeveniment que posarà al límit a les motos d’aventures més avançades de Yamaha per qualsevol terreny imaginable, en totes les condicions que puguis concebre i cobrint distàncies gairebé èpiques. No es tracta de fanfarronejar amb la grandiositat de la Ténéré700 World Racing, és l’oportunitat de veure en acció una màquina desenvolupada per fer realitat els somnis dels aventurers. A lloms de la Ténéré 700 World Raid, aniran alguns dels noms més famosos de les competicions off-*road, autèntics pioners i visionaris del món del motor. Pels quals vulguin seguir i viure els passos d’aquests llançats pilots i equips, s’ha creat un lloc web per a l’esdeveniment i a més estan els canals de les xarxes socials que poden seguir amb els hashtags indicats més a baix.

Els nous i inhòspits horitzons del TénéréTragics

Austràlia va ser el punt de partida de l’esdeveniment 2018 YAMAHA  Ténéré 700 World Raid. Una terra agresta, amb una fauna molt singular i amb el perill sempre a l’aguait… Un escenari de somni pels quals desitgen experiències extremes. Rodney Fagotter, és el primer pilot de l’equip oficial de ral·li Yamalube de Yamaha, i com a australià sap ben com les hi porta aquest continent. Rodney porta deu anys participant amb Yamaha, tant en els equips oficials com pel seu compte. La seva experiència en esdeveniments d’aquesta naturalesa és més que considerable, i s’ha batut en duel amb la cruesa dels elements i els seus contrincants per conquistar el poderós ral·li Dakar a principis de 2018. Rod es va unir al grup del Ténéré Tragics d’Austràlia, en el qual participaven motoristes amb tots els models de Ténéré. Els esdeveniments Ténéré Tragicscapturen la idea d’aconseguir nous horitzons, una filosofia que enraíza amb la línia Ténéré. En el seu camí cap a nous horitzons, el pilot està sempre expectant al proper que li espera la seva aventura interminable.

A la conquesta de les dunes amb Stephane Peterhansel

La segona etapa del recorregut es desenvolupa en una de les regions més evocadores per a l’aventura off-*road: el desert del Marroc. Deserts, planes, roques i muntanyes dibuixen un paisatge que suggereix aventura, misteri i yamaha-tenere-700-5intriga. Segueix el recorregut i els seus avanços fins a Merzouga, un lloc llegendari pel ral·li anual que congrega als afeccionats del món de l’aventura. En aquest entorn no hi ha millor piloto per la Ténéré 700 World Raid que la llegenda viva Stephane Peterhansel. De les tretze victòries del Dakar que Peterhanselatresora en el seu inigualable trajectòria, sis han estat amb motos de la gamma Ténéré. Uneix-te a Peterhansel en el seu hàbitat natural, el lloc en el qual ha fet història, i descobreix de quina pasta estan fets els aventurers.

El somni del Dakar fet realitat amb Adrien van Beveren

La tercera etapa parteix d’Argentina i és Adrienvan Beveren qui pren el relleu. Segueix els seus passos imparables fins i tot davant les condicions més adverses de Sud-amèrica, una regió en la qual es forgen les llegendes i on coronar els cims més escarpats et regala moments grandiosos. Aquest gran pilot de competició Yamaha ha sumat tres victòries consecutives en la llegendària Enduropale duTouquet a bord de la seva Yamaha YZ450F. A més, va aconseguir deixar perplexs a tots després d’aconseguir el 6º lloc en la seva primera incursió en el Dakar com a part de l’equip junior oficial de ral·li Yamalube de Yamaha. Aquest resultat li va valer fer-se un buit en l’equip oficial de ral·li Yamalube de Yamaha, on va tornar a destacar, aquesta vegada amb un 4º lloc, solament 1 minut li va arrabassar una posició en el podi. Adrien posarà al límit la Ténéré 700 World Raid en aquest mateix terreny en el qual gairebé assaboreix les mels del triomf a principis de 2018, en el ral·li Dakar.

Noves altures amb llegendes europees

La quarta etapa és la més llarga del 2018 YAMAHA Ténéré 700 World Raid: la que recorre terres europees. Nick Sanders, el famós aventurer aporta l’experiència del seu estil de vida errant sempre damunt d’una moto. La seva empresa, Nick Sanders Adventures, és fonamental per a la plataforma Destination Yamaha Motor i per una bona raó. Al llarg de la seva aventura vital, ha demostrat tenir qualitats sobre humans, sempre llest per a la següent proesa i rumb a aconseguir l’inassolible. Des de voltes al món que baten tots els rècords fins a llargues travessies pel Canal de la Manxa, Nick és un exemple per als somiadors de tots els racons del planeta.

David Frétigné és un altre dels pilots estels que s’uneix al recorregut i està disposat a desentranyar els misteris de l’experiència Ténéré a tot el que vulgui. David acumula una llarga trajectòria d’èxits en la categoria enduro i hayamaha-tenere-700-6 aconseguit el títol en el campionat de França en diverses ocasions amb la Yamaha WR450F. És també un veterà del Dakar i va participar en la Africa Ressò Race de 2015 amb la XT1200Z Super Ténéré, bona prova que viu l’esperit Ténéré, sempre a la cerca d’un nou horitzó.

L’aventura corre per les venes de HerbertSchwarz, el fundador de Touratech. Schwarz ha dedicat la seva vida a fer realitat els somnis d’altres intrèpids aventurers. Els seus dos primers articles van ser un joc de alforges d’alumini i un ordinador de moto il·luminat que Schwarz va crear per als seus viatges per tot el món i amb els es va obrir al segment de mercat dels aventurers. Herbert Schwarz porta gairebé trenta anys desenvolupant equips d’aventura i ara és fidel reflex de tot el que l’esperit Ténérérepresenta. En participar en el 2018 Ténéré700 World Raid, Herbert Schwarz traurà tota l’experiència que li donen les seves més de 850.000 quilòmetres d’aventures de llarg a llarg del planeta.

Cristóbal Guerrero ha collit grans èxits en la categoria enduro, com el campionat d’Espanya quatre anys consecutius a lloms d’una YAMAHA, a més de situar-se entre els sis primers del món durant anys competint para YAMAHA. La seva experiència en circuits off road serà fonamental pel 2018 Ténéré 700 World Raid.

Alessandro Botturi pren el relleu en el tram italià. Botturi és una llegenda del enduro. Ha competit dotze temporades en el campionat del món i ha aconseguit nou títols de campió d’Itàlia, a més de dues victòries en els ISDE com a part de l’equip italià. Es va passar a Yamaha i es va garantir un triomf en el ral·li Merzouga de 2015, a més d’haver participat en tres convocatòries del Dakar a bord del seu Yamaha WR450F. El tram italià del recorregut posa fi a l’aventura, i en ell, Botturi i l’equip del 2018 Ténéré 700 World Raid et portaran per un apassionant traçat de muntanya en el Hard AlpiTour. Un cap de setmana replet de pistes espectaculars pels Alps, també amb trams per carretera, en els quals fregarà els núvols i serpentejarà els cims muntanyencs de la serralada. Què millor forma d’acabar l’aventura?

Si després de tot això el teu esperit aventurer encara està adormit, fes clic aquí per saber més sobre la moto i conèixer al que promet ser el millor company d’aventures.

Per saber més sobre els recorreguts de les properes setmanes, passa’t pel lloc web www.world-raid.com i segueix-nos als canals de xarxes socials amb els següents hashtags.

#Tenere700
#WorldRaid
#NextHorizon

Tags:
,